Beschrijving
streek: Douro, Portugal
druiven: Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Arinto, Cercial et Rabigato.
Traditionele vinificatiemethode voor Portwijn. Na het ontstelen en een lichte kneuzing van de druiven vindt een alcoholische gisting plaats met volledig schilcontact. Deze alcoholische gisting wordt uitgevoerd onder strikte temperatuurscontrole. Vervolgens wordt de gisting onderbroken door toevoegen van alcohol onder de vorm van “brandy”(eau-de-vie de vin). Het volledige vinificatieproces wordt opgevolgd door het team van oenologen. Daarbij wordt rekening gehouden met het type druif, het niveau van rijpheid en de uiteindelijke, gewenste zoetegraad.
Mengeling van zorgvuldig geselecteerde witte wijnen met een unieke stijl en met een gemiddelde rijpingsduur op eikenhouten vaten van 27 jaar..(20 jaar werd goedgekeurd door het IVDP).
Combineert zeer mooi met ganzenlever, rijke en krachtige kazen. Zeer zeker ook lekker met gesuikerde desserts. Portwijn is een natuurlijk product wat wil zeggen dat er na verloop van tijd mogelijk een bezinksel gevormd wordt in de fles. Giet de Portwijn behoedzaam af van zijn bezinksel zodat deze niet troebel wordt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.